nedelja, 3. julij 2016

Princeske 👑👍

Mmmm, rahle, slastne, vsi jih obožujejo (mo)!

 

Paljeno testo:
  • 100 g gladke moke
  • 100 mL vode
  • ščepec soli
  • 100 g masla
  • 3 jajca 
V kozico denemo vodo, sol in maslo. Ko vse zavre ob stalnem mešanju dodamo še moko. Kuhamo 3 minute, da se testo sprime v kepo. Testo ohladimo. Med tem lahko pripravimo vanilijevo kremo.

Vanilijeva krema: 
  • 4 rumenjaki
  • 15 dag sladkorja
  • 10 dag moke
  • 7 žlic mleka
  • 0,5 L mleka
  • 4 vanili sladkorji ali vanilijev ekstrakt
  • 4 beljaki  
Na štedilnik postavimo posodo, v katero smo nalili 0,5 L mleka, počakamo,da zavre. Vmes stepemo 4 rumenjake, 15 dag sladkorja, 10 dag moke ter 7 žlic mleka. Ko mleko zavre, vlijemo vse v mleko ter mešamo. Kuhamo, da se zgosti. Nato v posodi stepemo 4 beljake, ki jih vmešamo v vročo kremo. Kremo postavimo na hladno, da se ohladi. Na kremo ne pozabimo postaviti folije za živila, s tem preprečimo nastanek skorjice. Med tem, ko se krema hladi pripravimo princeske.

V mešalniku zmešamo paljeno testo z jajčkami. Vsako jajco posebej umešamo v testo. Ko so vsa jajca umešana, miksamo še nekaj časa, da dobimo penasto umešano, srednje gosto, testo. Testo damo v dresirno vrečko in na peki papir nabrizgamo testo. Meni so všeč manjše princeske, zato jih nabrizgam okoli 40. Nabrizgano testo pečemo na 200°C okoli 20 minut, oziroma, da so zlato rjave barve. Med peko ne odpiramo pečice. Ko so princeske pečene, počakamo, da se malenkost ohladijo, nato jih prerežemo na pol.


Na ohlajene polovičke nabrizgamo vanilijevo kremo, na vrh lahko dodamo še alpsko smetano. Polovičke zložimo skupaj in posipamo s sladkorjem v prahu!

Ni komentarjev:

Objavite komentar