Vanilijevo malinova torta s pariško kremo 🎂
Poletna osvežilna tortica z malinovim želejem 👍🔝🍰
Piškotno dno:
-150 g moke
-50 g sladkorja
-100 g masla
(Vse skupaj zmešaš, daš za malo počivat, nato daš testo v pekač na pekipapir, pečeš na 180°C okoli 20 min, oz. da je zlatorjave barve. Pekla sem v pekaču premera 28 cm. Ko se obod pekača ohladi, ga ovijemo v folijo za živila, da se krema ne prime oboda, obod s folijo postavimo nazaj pa pekač)
Vanilijeva krema:
-2 rumenjaka
-0,5 L mleka
-120 g sladkorja
-4 vanilin sladkorje, lahko tudi vanilijev ekstrakt
-80 g škroba
-200 mL sladke smetane
(V posodi zmešaš sladkor, vanilin sladkor, škrob in 2 rumenjaka ter okoli 2 dcL mleka, paziš, da ni grudic. Ostalo mleko in smetano zavreš ter dodaš ostale zmešane sestavine. Kuhaš kakšne2-3 min, da se fajn zgosti, nato daš hladit, na kremo daš folijo, da se ne naredi skorja)
Malinov žele:
-0,5 L spasiranih malin
-7 lističev želatine
(Maline zavreš ter dodaš 7 lističev želatine, ki si jih pred tem namočila in ožela)
Pariška krema:
-0,5L smetane za stepanje
-dobrih 300 g jedilne čokolade
(Smetano segreješ, vendar ne sme zavret, dodaš koščke čokolade in mešaš, da se stopi čokolada. Kremo ohladiš v hladilniku (lahko daš tudi v zamrzovalnik da je prej.. vendar je potrebno pazit da ne zmrzne, potrebno je mešanje vsakih par minut), ko se krema ohladi na temperaturo hladilnika jo zmiksaš, lahko dodaš tudi malo kremfixa).
Na piškotno dno vliješ vanilijevo kremo, nato pa malinov žele, daš v hladilnik/zamrzovalnik, da se vse ohladi ter žele strdi. Na vrh daš še pariško kremo.
Dober tek!
Beks :)



Ni komentarjev:
Objavite komentar